Interview s viceprezidentkou pre členstvo Toastmasters Košice

Prinášame ďalší rozhovor zo série rozhovorov s členmi vedenia. Dnes sme vyspovedali Nely, našu viceprezidentku pre členstvo.

Interview

1. Ako si sa dozvedela o Toastmasters?

Do klubu ma pozval Jozef Takáč (člen TMKE). Bolo to dva roky predtým, ako som sa stala členkou. Až neskôr som výrazne cítila potrebu pracovať na sebe.

2. Prečo si šla do vedenia?

Vo svojej podstate som introvert, ktorý sa vyhýba neznámym ľuďom a necíti sa dobre v skupine ľudí. Bola mi ponúknutá pozícia viceprezidenta pre členstvo. Pre mňa to znamenalo výjsť z komfortnej zóny. Vedela som, že sa budem musieť zoznamovať s novými ľuďmi, potenciálnymi členmi. Mám rada výzvy a táto pozícia mi to umožnila. Naučila ma, ako Toastmasters takpovediac predať na všetkých úrovniach: rečníckej, vodcovskej, obchodnej.... 🙂

3. Vieš uviesť jeden konkrétny príklad, kde ti Toastmasters pomohol v reálnom živote?

Pamätám si, ako nefungoval správne produkt našej firmy. Bola som veľmi sklamaná. Preto som napísala mail šéfovi, že mám na neho dve otázky, a kedy by som sa mohla zastaviť. Na stretnutí som sa opýtala, ako by sa cítil, keby ... (uviedla som dôvody)? Povedal, že som dobrá. V ponímaní dávania spätnej väzby. Viem, že keby nebolo Toastmasters, nevyužila by som možnosť takejto otvorenej spätnej väzby.

4. Môžeš uviesť jednu-dve veci, ktoré si o sebe vďaka Toastmasters zistila?

Áno. Že sa vyhýbam ľuďom s direktívnym štýlom riadenia. Poznanie, ku ktorému by som inak nedospela. A tiež som sa priučila čaru otvorenej komunikácie, napr. práve s takýmito ľuďmi sa mi v Toastmasters veľmi dobre spolupracuje. Paradoxy života 🙂